Τραπέζι Γάμου: Οδηγίες για το πως θα κάτσουν οι καλεσμένοι

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να φτιάξεις το διάγραμμα των θέσεων για τη δεξίωση γάμου

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Δεξίωση Γάμου

Η διάταξη των θέσεων στη γαμήλια δεξίωση μπορεί να γίνειι περίπλοκο θέμα, ειδικά εάν μερικοί από τους καλεσμένους δεν μπορούν να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Εδώ θα βρείτε πώς να οργανώσετε ένα διάγραμμα διάταξης των θέσεων για την δεξίωση γάμου σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι εύκολος στόχος εάν δεν υπήρχαν οικογενειακές διαμάχες, δυσαρέσκειες μεταξύ φιλικών προσώπων και άλλες άβολες καταστάσεις.


Πάρτε τη βοήθεια των μελών της οικογένειάς σας

Μην προσπαθήστε να κάνετε το διάγραμμα εξ ολοκλήρου μόνοι σας. Είναι χρήσιμο εάν μπορείτε να επιστρατεύσετε ένα άτομο από κάθε πλευρά της οικογένειας, όπως τις δύο μητέρες. Τα μέλη κάθε οικογένειας ξέρουν ποιος πρέπει να καθίσει μαζί και ποιος πρέπει να καθίσει όσο το δυνατόν πιό μακριά ο ένας μακρυά από τον άλλον. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν πιθανώς τις τις οικογενειακές διαπλοκές καλύτερα από σας.


Οργανώστε το διάγραμμα διάταξης θέσεων

Αφού λάβετε τη σχετική βοήθεια, οργανωθείτε! Συλλέξτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ποιοι θα παραστούν και ποιοί όχι και καταβάλετε προσπάθεια να κληθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν ενημερώσει για την παρουσία τους. Έπειτα, πάρτε έναν χάρτη της αίθουσας δεξίωσης, ώστε να μπορείτε να απεικονίσετε πού θα βρίσκονται τα τραπέζια. Ανακαλύψτε πόσοι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν σε κάθε τραπέζι. Μόλις έχετε αυτές τις πληροφορίες, είστε εντάξει; Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Για να το κάνετε πιο απλό, σημειώστε το όνομα των καλεσμένων και των συνοδών τους στις ειδικές κάρτες θέσεων.


Η θέση των νεόνυμφων και των οικογενειών τους

Αποφασίστε πού θέλετε να καθίσει η νύφη, ο γαμπρός και οι οικογένειές τους. Θέλετε να βρίσκεστε όλοι μαζί ή ο γαμπρός με τη νύφη σε ένα τραπέζι και οι υπόλοιποι σε άλλο; Το τραπέζι των νεόνυμφων θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο εμφανές από όλη την υπόλοιπη αίθουσα, ώστε ο καθενας να μπορεί να τους βλέπει. Οι συνοδοί των κοντινών μελών θα πρέπει να καθίσουν με άλλους καλεσμένους.


Η θέση των γονέων και των κοντινών συγγενών

Στη συνέχεια, δημιουργήστε τα τραπέζια για τις οικογένειές σας. Συνήθως, το τραπέζι #1 θα φιλοξενεί την οικογένεια της νύφης και το τραπέζι #2 του γαμπρού, παρότι αν οι άμεσες οικογένειες είναι μεγάλες, θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα τραπέζια. Σε αυτά τα τραπέζια θα πρέπει να καθίσουν συγγενείς όπως οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες, τα αδέλφια, και άλλοι κοντινοί συγγενείς. Να είστε προσεκτικοί: εάν αφήσετε κάποιο μέλος έξω που θεωρεί ότι ανήκει σε αυτό το τραπέζι, ίσως ορισμένοι πληγωθούν. Εάν έχετε χωρισμένους ή θετούς γονείς, ή οποιονδήποτε άλλο στην άμεση οικογένεια που δεν θέλει να καθίσει μαζί, σκεφτείτε την εναλλακτική περισσότερων τραπεζιών.


Οι οικογένειες κάθονται μαζί

Δεδομένου ότι οργανώνετε τους υπόλοιπους καλεσμένους, πάρτε τις κάρτες με τα ονόματα και κάντε μικρούς σωρούς για κάθε οικογένεια. Οι οικογένειες πρέπει να τοποθετηθούν μαζί εκτός αν υπάρχει σοβαρή οικογενειακή διαμάχη. Εάν έχετε μικρές ομάδες οικογενειών, μπορείτε να τις συνδυάσετε με μια άλλη μικρή οικογενειακή ομάδα από την άλλη πλευρά των συγγενών για να ενθαρρύνετε τις γνωριμίες. Εάν το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να επιλέξετε τις οικογένειες που φαίνονται να έχουν κοινά σημεία.


Φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες, και άλλες ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά

Πάρτε τις κάρτες με τα ονόματα και κάντε τους μικρούς σωρούς βάσει φιλίας ή γνωριμίας. Κρατήστε αυτούς τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι. Για να ενθαρρύνετε την επικοινωνία, τοποθετήστε μαζί μικρές ομάδες φίλων που μαζί φαίνονται συμβατές. Κάνετε το ίδιο με τις ομάδες συναδέλφων, γείτόνων, ανθρώπων που ξέρετε από μια ιδιαίτερη οργάνωση, και οποιουσδήποτε άλλους έχουν μια οικειότητα.


Τα παιδικά τραπέζια

Εάν υπάρχουν παιδιά που είναι αρκετά μεγάλα ώστε να καθίσουν μόνα τους, να προνοήστε για ένα ειδικό τραπέζι παιδιών. Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε τα παιδιά ανά ηλικιακή ομάδα. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, μπορείτε να ενσωματώσετε μερικές δραστηριότητες στο τραπέζι τους για να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους και να κάνετε τα τραπέζια ξεχωριστά.


Τραπέζια για τους μη συνοδευόμενους

Οι γάμοι είναι μια καλή ευκαιρία για να συναντηθούν όσοι είναι μόνοι, κι έτσι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε τραπέζια από κοινού. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ποιος από τους φίλους σας συμπαθεί ή αντιπαθεί κάποιον άλλο, για να κινηθείτε ανάλογα. Κατά την τοποθέτησή τους στα τραπέζι, προσπαθείστε να σιγουρευτείτε ότι κάθε παριστάμενος γνωρίζει τουλάχιστον ένα άλλο άτομο ώστε να μην αισθανθεί εντελώς άβολα.


Εμπειρικές μέθοδοι

Στην χωροταξική τοποθέτηση των ανθρώπων, κάντε χρήση της κοινής λογικής. Θα πρέπει οι άνθρωποι που συμπαθούν ο ένας τον άλλον να κάθονται μαζί και να βρίσκονται απομακρυσμένοι εκείνοι που δεν θέλουν να είναι μαζί.

Εδώ είναι μερικές εμεπιρικές μέθοδοι που θα σας φανούν χρήσιμες. Σιγουρευτείτε ότι όλα τα ζευγάρια κάθονται μαζί, κοντά στα μικρά παιδιά τους. Κρατήστε τους πρώην χώρια.

Φροντίστε ώστε να βρίσκονται το δυνατόν μακρύτερα εκείνοι που αντιπαθούν σφόδρα ο ένας τον άλλον. Μην προσπαθήστε να αναμίξετε τους ανθρώπους που έχουν πολύ διαφορετικές πολιτικές απόψεις ή θρησκευτική πίστη.

Να είστε προσεκτικοί με τις οικογενειακές διαμάχες που επικρατούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απομακρύνετε τα άτομα που θα το φέρουν βαρέως αν καθίσουν μαζί. Οι ηλικιωμένοι και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες πρέπει να καθίσουν σε μια πρόσιτη περιοχή. Εάν έχετε συγκεκριμένους καλεσμένους που είναι αντιπαθητικοί, να είστε προσεκτικοί για το μέρος που θα καθίσουν. Μπορεί να θελήσετε να τους τοποθετήστε μαζί.

Κάντε μια πρόβλεψη για τους μη αναμενόμενους καλεσμένους. Η τελική μέτρηση ατόμων για τη δεξίωση γάμου δεν είναι ποτέ τέλεια. Μερικοί καλεσμένοι που είπαν ότι θα εμφανιστούν τελικά θα απουσιάσουν, και μερικοί θα παρουσιάσουν απροσδόκητα ή θα φέρουν ένα επιπλέον πρόσωπο. Είναι μια καλή ιδέα να υπάρχει ένα ή δύο παραπάνω τραπέζια στην περίπτωση που αυτό συμβεί. Εντούτοις, μπορείτε επίσης να τοποθετήστε τα επιπλέον άτομα στα τραπέζια με τους θαμώνες που έχουν τη μεγαλύτερη οικειότητα.

Προσπαθήστε να μην μοχθήσετε πολύ για το διάγραμμα των θέσεων. Φροντίστε ώστε οι καλεσμένοι να καθίσουν με τρόπο βολικό και άνετο. Σε τελική ανάλυση, ο καθένας είναι υπεύθυνος του εαυτού του και ακόμα κι αν δύο άσπονδοι φίλοι καθίσουν δίπλα-δίπλα, ας βρουν οι δυο τους τρόπο να το διαχειριστούν.

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή)Τη στιγμή της Χαράς σας δώστε Δύναμη, Χαρά και Ελπίδα στα παιδιά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή...

image

Flower's ΕυθυμίουΗ φαντασία , η ποικιλία , η κομψότητα και κυρίως η προσωπική φροντίδα και επιμέλεια είναι τα...

image

The MargiΤο Ξενοδοχείο The Margi εξασφαλίζει τη μαγεία που αξίζει στην πιο ρομαντική μέρα της ζωής σας...

image

Crazy DiamondΜοναδικές Εκδηλώσεις με Διεθνή Χροιά!

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -