Τιμές Λουλουδιών για Γάμο: Τι πρέπει να ξέρεις

Το κόστος αποτελεί σημαντικό και ίσως καθοριστικό παράγοντα σε πολλές από τις επιλογές της διοργάνωσης του γάμου. Λύσε τον οικονομικό γρίφο που κρύβεται πίσω από τα λουλούδια γάμου διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο.

ΤΙΜΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για

Οι τιμές των μπουκέτων ή ανθοσυνθέσεων εξαρτώνται από τις τμές των μεμονωμένων λουλουδιών που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Ο καθορισμός της τιμής στα διαφορετικά είδη λουλουδιών εξαρτάται από δύο παραμέτρους, την εργασία και την πρώτη ύλη, που στην περίπτωσή μας είναι τα λουλούδια.

Για να γίνει κατανοητό τι συμβαίνει με τα λουλούδια γάμου, τα χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την τιμή τους, σε υψηλή, μεσαία και οικονομική. Το κόστος του γάμου σου μπορεί να προσδιοριστεί βάσει των φυτών που θα επιλέξεις και της δυσκολίας της μεταφοράς τους. Ορισμένα φυτά είναι πιο ευαίσθητα ή δύσκολα στη μεταφορά και απαιτούν πολύ χρόνο για να παραχθούν. Ας δούμε αναλυτικά τις τρεις κατηγορίες.


Κατηγορία Υψηλής Τιμής

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει αυτά που η τιμή τους κυμαίνεται από 10€ και πάνω ανά λουλούδι. Το συγκεκριμένο κόστος είναι ενδεικτικό της κατηγορίας, ωστόσο ποικίλλει ανά τις εποχές και υπάρχει περιθώριο εκπτώσεων στους ανθοπώλες. Ορισμένα χαρακτηριστικά λουλούδια της κατηγορία είναι:

Γαρδένιες, Γαλλικές τουλίπες, Παιονίες, Κρίνα, Ορτανσίες, Κάλλες, Βιβούρνο.


Κατηγορία Μεσαίας Τιμής

Η δεύτερη κατηγορία τιμής περιλαμβάνει φυτά που κοστίζουν από 4€ και πάνω ανά τεμάχιο. Η τιμή και πάλι διαφοροποιείται αναλόγως την εποχή και τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά. Ενδεικτικά ονόματα λουλουδιών της κατηγορίας αυτής είναι:

Τριαντάφυλλο, ασιατικά κρίνα, κρίνα της ανατολής, σκυλάκια, στεφανώτις, καμπανούλες Ιρλανδίας, ηλιοτρόπια, φρέζες, τουλίπες, ορχιδέες, ζέρμπερες, ανεμώνες, δελφίνια, γλαδιόλες, πασχαλιές, κτλ.


Κατηγορία Οικονομικής Τιμής

Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει λουλούδια που στοιχίζουν από 3€ και χαμηλότερα ανά τεμάχιο και συνήθως έχουν περισσότερα από ένα άνθη. Τα συμπληρωματικά λουλούδια ανήκουν επίσης στην ίδια κατηγορία. Χαρακτηριστικά είναι τα:

Μαργαρίτες, Αλστρομερία, Μικρά γαρύφαλλα, Βαξ, κλπ.


Μια επιπλέον παράμετρος στον προσδιορισμό του κόστους που αφορά στα λουλούδια γάμου είναι η οπτική εντύπωση που δημιουργούν. Παραδείγματος χάρη, ένα τριαντάφυλλο καλύπτει από 3 μέχρι 7 εκατοστά διαμέτρου σε ένα μπουκέτο. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει και ένα γαρύφαλλο, το οποίο στοιχίζει πολύ πιο οικονομικά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν λουλούδια που καλύπτουν από 15 μέχρι 25 εκατοστά διαμέτρου, ανάλογα την ποικιλία και την εποχή τους, που σε συνδιασμό με μερικά μόνο τριαντάφυλλα, δημιουργούν ένα τέλειο μπουκέτο.

Αντίθετα, κάποια είδη λουλουδιών, παρότι ανήκουν στη δεύτερη, πιο προσιτή κατηγορία, ίσως σε μέγεθος υστερούν κι έτσι χρειαστείς περισσότερα για να καλύψεις την ανθοσύνθεση που έχεις κατά νου. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως τελικά αποβούν ασύμφορα οικονομικά και θα ήταν καλό να διερευνήσεις και άλλες εναλλακτικές, βάσει των αναγκών σου.

Καταχωρήσεις
Οδηγός Επαγγελματιών

Βρείτε ποιος επαγγελματίας γάμου σας ταιριάζει. Από Wedding Planners μέχρι κτήματα δεξίωσης, ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία.

Αναζήτηση Κατηγορίας    

- Αναζήτηση -

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -

wedding plan

Οδηγός Επαγγελματιών