Τα θετικά και αρνητικά κάθε πιθανού χώρου για να κάνεις το γάμο σου

Έχετε αναρωτηθεί τι σας προσφέρει κάθε εναλλακτική χώρου δεξίωσης; Αν όχι, το κάναμε εμείς για εσάς... Αν ναι, σίγουρα κάτι περισσότερο έχετε να μάθετε!

ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΓΑΜΟΥimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Κτήματα

Το άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στον ιδανικό χώρο για τη δεξίωση του γάμου σου, αναφέροντάς σου τα υπέρ και τα κατά για κάθε περίπτωση. Χρησιμοποίησέ το σαν οδηγό ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων αιθουσών για τις γαμήλιες δεξιώσεις.

Τι θα συναντήσετε αν επιλέξετε να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας σε μια αίθουσα δεξιώσεων, σε ένα ξενοδοχείο ή θέρετρο, σε λέσχη, εστιατόριο ή ένα αρχοντικό σπίτι, σε δημόσιο πάρκο, στον κήπο ή σε παραλία:

Η αίθουσα δεξιώσεων ως επιλογή είναι κατάλληλη, γιατί το κόστος είναι τέτοιο που μπορείς να ανταποκριθείς σε γενικές γραμμές, προσφέρει ορισμένα δωρεάν πακέτα υπηρεσιών και μπορείς να επωφεληθείς από την εμπειρία του υπευθυνου και του προσωπικού.

Το μειονέκτημα είναι ότι οι δεξιώσεις σε αυτούς τους χώρους ίσως μοιάζουν πανομοιότυποι, ενώ οι πολλάπλοί γάμοι πριν και μετά το δικό σας μπορεί να σας καθυστερήσουν ή να σας δημιουργήσουν άλλα προβλήματα.

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα δεξιώσεων μπορεί να απαιτήσει κάποια φαντασία για να αποκτήσει το δικό σας στυλ. Σκεφτείτε έναν κενό καμβά πάνω στον οποίο θα δημιουργήσετε το στυλιστικό σας αριστούργημα.

Οι γαμήλιες δεξιώσεις σε ξενοδοχεία και θέρετρα μπορούν να προτιμηθούν γιατί προσφέρουν κατάλυμα μέχρι και την επόμενη εργάσιμη από το γάμο και έχουν επιπλέον ανέσεις (θυρωρός, πισίνα, τζακούζι κλπ). Βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια ή / και προορισμούς διακοπών και συνήθως έχουν χαμηλή τιμή μίσθωσης.

Τα μειονεκτήματά τους ενδεχομένως είναι το ότι συνήθως οι χώροι δεξιώσεώ ν τους ταυτίζονται με τις αίθουσες συνεδρίων και η κουζίνα τους μπορεί να είναι αδιάφορη. Η αίθουσα χωρού πιθανώς να μην έχει διαχωριστικό από το lobby και ίσως υπάρχει έλλειψη ιδιωτικότητας.

Παρέχοντας τα πάντα σε μια αίθουσα, αυτή η επιλογή θα αφήσει εντυπωσιασμένους τους καλεσμένους σας. Φυσικά οι ανέσεις, η ατμόσφαιρα και το κόστος ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το ξενοδοχείο ή το θέρετρο.

Η δεξίωση του γάμου σε μια λέσχη μπορεί να είναι καλή ιδέα γιατί πιθανόν να υπάρχουν γκολφ και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να είναι διαθέσιμες για τους καλεσμένους, καθώς και ιδιαίτεροι χώροι για τη γαμήλια φωτογράφηση.

Στα μειονεκτήματα ανήκει η περιορισμένη προσβασιμότητα του χώρου, εφόσον ορισμένες εγκαταστάσεις παραμένουν αυστηρά ιδιωτικές. Επίσης, τα τρόφιμα μπορεί να είναι μέτρια σε ποιότητα ή περιορισμένα.

Οι εσωτερικοί χώροι ποικίλουν, αλλά οι εξωτερικοί είναι σχεδόν πάντα εντυπωσιακοί (λίμνες, γήπεδα γκολφ, μαρίνες, κτλ). Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνει την κράτηση ένα μέλος.

Η δεξίωση του γάμου μπορεί να φιλοξενηθεί σε εστιατόριο επειδή το καλό φαγητό είναι η ειδικότητά τους και οι πλήρως διακοσμημένοι εσωτερικοί χώροι δε θα σας αναγκάσουν να ξοδευτείτε περαιτέρω.

Στα αρνητικά του χώρου ανήκει η μικρή του έκταση. Βεβαιωθείτε ότι η αίθουσα μπορεί να χωρέσει μια πίστα χορού και συγκρότημα ή DJ. Ακόμη, ίσως βρεθείτε να αντιμετωπίζετε πιθανή έλλειψη ιδιωτικότητας - αν ο αριθμός των καλεσμένων σας δεν επαρκεί για την ενοικίαση όλου του χώρου, μπορείτε να βρθείτε πάι πλάι με τους συνήθεις πελάτες.

Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν εμπειρία στη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων - έτσι ο σχεδιασμός είναι σχετικά εύκολος. Αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό κατά νου, μάλλον θα μπορείτε να βρείτε ένα εστιατόριο που να σας ταιριάζει.

Οι γαμήλιες δεξιώσεις σε αρχοντικά και ιστορικά σπίτια είναι καλή ιδέα γιατί η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ο περιποιημένος διάκοσμος προσδίδουν ιδιαίτερη αίσθηση. Παράλληλα, θα νιώθετε πολύ ιδιαίτεροι καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι συνήθως φιλοξενούν ένα γεγονός το χρόνο.

Το μειονέκτημα εντοπίζεται στην υψηλή τιμή, στη χωροταξική διευθέτηση - αν δεν υπάρχει μεγάλη αίθουσα χορού, οι καλεσμένοι μπορεί να χρειαστεί να χωριστούν σε μικρότερες αίθουσες αλλά και στην άνεση που προσφέρουν - θα πρέπει όλοι οι θαμώνες να είναι προσεκτικοί με το χώρο για να αποφευχθούν φθορές. Επίσης, η προσβασιμότητα αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό καθώς αυτοί ι χώροι βρίσκονται συχνά σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Το συνολικό στυλ είναι υψηλό και αριστοκρατικό, αλλά είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να διαθέσετε περισσότερη προσπάθεια και μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας για αυτή την πολυτέλεια.

Αν σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε τη δεξίωση γάμου σας σε δημόσια πάρκα, κήπους και παραλίες, μπορείτε να το κάνετε εύκολα, εφόσον τη διακόσμηση αναλαμβάνει η μητέρα φύση που δουλεύει πριν από εσάς για σας. Εκτός αυτού, το φυσικό περιβάλλον συμπληρώνει τέλεια τους χαλαρούς, μη επίσημους γάμους.

Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγονται οι απαραίτητες άδειες και οι πολλοί περιορισμοί, οι εξωτερικοί περισπασμοί, όπως έντομα, χώμα, λάσπη, αλλεργίες, ο θόρυβος και η θερμοκρασία, όπως και το γεγονός ότι θα πρέπει να σχεδιάσεις ένα πλάνο ασφαλείας για αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Μην σκεφτείτε ότι η φύση θα ρυθμίσει τα πάντα. Όλα θα πρέπει να ενοικιαστούν, από τραπέζια και καρέκλες μέχρι φορητές εγκαταστάσεις τουαλέτας και πίστα χορού.

Επιλέξτε ανάλογα με το γούστο και τον προυπολογισμό σας και δε θα βγείτε χαμένοι!

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Αίθουσα Δεξιώσεων "Χρήστος"Η αίθουσα εκδηλώσεων Χρήστος φροντίζει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωή σας!

image

Vagenas Wedding FlowersΕπιλέξτε την επιχείρηση "Vagenas Wedding Flowers" για την διακόσμηση του γάμου σας!

image

Seretis TravelΓαμήλια ταξίδια, Online αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, ξενοδοχεία, ενοικίαση αυτοκινήτου, οργανωμένες...

image

Coco-MatΜία ιστορία αγάπης ξεκινά με την λίστα γάμου COCO-MAT!

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

- Εγγραφή στο Newsletter -