Πριν αγοράσεις χρυσό κόσμημα

Διάβασε τι πρέπει να ξέρεις για να επενδύσεις σωστά τα χρήματα σου αν θέλεις να αγοράσεις χρυσά κοσμήματα.

ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Κοσμήματα

Ο χρυσός εκτός από διαχρονική αξία, δίνει στα κοσμήματα αντοχή στο πέρασμα του χρόνου γιατί είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά μέταλλα που ως επί το πλείστον δεν αλλοιώνονται. Επίσης, είναι ένα εύπλαστο μέταλλο που μπορεί να σχηματίσει ότι ο κοσμηματοποιός θέλει και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει τέλος στις πιθανότητες σχεδίων χρυσών κοσμημάτων. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν θέλεις να αγοράσεις ένα χρυσό κόσμημα όπως πχ τη δουλειά που χρειάστηκε το σχέδιο του, αν συνοδεύεται από πολύτιμους λίθους, το βάρος του κλπ όμως εμείς θα ασχοληθούμε κυρίως με την καθαρότητα ή αγνότητα του μετάλλου.


Η καθαρότητα
Τα χρυσά κοσμήματα μετριούνται σε καράτια. Τα καράτια απευθύνονται στο ποσοστό του καθαρού χρυσού που περιέχει ένα κόσμημα και έχουν βαθμίδες. Αν ένα κόσμημα είναι 24 καρατίων σημαίνει ότι είναι φτιαγμένο από καθαρό χρυσό. Αν είναι 22 καρατίων αποτελείται από 91.66%, αν είναι 18 καρατίων αποτελείται από 75%χρυσό. Τα 14 καράτια σημαίνουν 58.33%χρυσό. Ο χρυσός αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα προκειμένου να μειωθεί το κόστος του και για να αυξηθεί η αντοχή του. Επίσης, ανάλογα με το μέταλλο που θα αναμειχθεί, ο χρυσός μπορεί να πάρει διαφορετικό χρώμα όπως λευκό (με παλλάδιο) και ροζ (με χαλκό).


Πως θα αναγνωρίσεις τα καράτια
Όλα τα χρυσά κοσμήματα είναι σημαδεμένα με έναν αριθμό και με τη σφραγίδα του κατασκευαστή. Αν το κόσμημα φέρει τον αριθμό 999 αυτό σημαίνει ότι είναι 24 καρατίων. Το 916 ότι είναι 22 καρατίων, το 750 σημαίνει ότι είναι 18 καρατίων και το 585 ότι είναι 14 καρατίων. Οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν στο ποσοστό τοις εκατό χρυσού.


Κοσμήματα με επικάλυψη χρυσού
Υπάρχουν επίσης κοσμήματα φτιαγμένα από κάποιο άλλο μέταλλο, εκτός από χρυσό, που έχουν καλυφθεί με στρώσεις χρυσού. Όσο πιο παχιά η στρώση, τόσο δυσκολότερα θα φθαρεί. Αναλόγως εκτιμάται και η τιμή τους. Τα κοσμήματα με ιδιαίτερα χοντρή επικάλυψη χρυσού φέρουν τα λατινικά γράμματα GF (Gold Filled) ενώ εκείνα με λεπτότερες στρώσεις φέρουν τα KP (Karat Plate). Τα πρώτα, με την παχιά επικάλυψη συνοδεύονται από το ποσοστό χρυσού που χρησιμοποιήθηκε για την επικάλυψη τους.


Πώς να διαλέξεις
Φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα είναι πάντα καλύτερο να αγοράζεις κοσμήματα από καθαρό χρυσό 24 Καρατίων. Αυτά ωστόσο εκτός από πολύ ακριβά είναι και δυσεύρετα. Αν υποφέρεις από αλλεργίες στα μέταλλα, τα κοσμήματα 18 ή και 22 καρατίων είναι η πιο ασφαλής επιλογή καθώς ο χρυσός σπανιότατα προκαλεί αλλεργίες και βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση μέσα σε αυτά. Αν θέλεις την πιο οικονομική επιλογή τότε πρέπει να διαλέξεις κοσμήματα με επικάλυψη χρυσού μα πρέπει να προσέξεις να μην τα φοράς καθημερινά καθώς η στρώση θα διαβρωθεί και θα αλλοιωθεί το χρώμα.

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Το Στάχυ Catering ServicesΜε την πολύχρονη πείρα του σε υπηρεσίες banquet και με την αξιοπιστία του, το Elefsina Hotel παρέχει...

image

Γάμος by Jennifer'sΜε αισθητική και ευαισθησία δημιουργούμε τον γάμο σας, ανάλογα με την προσωπικότητα, τις...

image

ParthenisΤο στυλ Parthenis παραμένει διαχρονικό, αφαιρετικό, με unisex αντίληψη easy-living και καθαρά λιτή...

image

Galaxy Beach ResortΜία όμορφη περιπέτεια ξεκινά για εσάς από την στιγμή που μπαίνετε στο Galaxy Βeach Resort στον...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

- Εγγραφή στο Newsletter -