Πόσο ‘καθαρό’ είναι το διαμάντι σου;

Μάθε τι καθορίζει την καθαρότητα του διαμαντιού και πώς να την ξεχωρίζεις ανάλογα με την κατηγορία του.

ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Κοσμήματα

Όταν αγοράζεις ένα μονόπετρο είναι σημαντικό να συγκρίνεις την τιμή ανάλογα με την καθαρότητά του. Με άλλα λόγια καλό είναι να γνωρίζεις τους παράγοντες και τα χαρακτηριστικά που κρίνουν τη διαύγεια του διαμαντιού. 
 
Ψεγάδια
Η καθαρότητα καθορίζεται από ψεγάδια που μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά. Τα εξωτερικά ψεγάδια αφορούν αποκλειστικά στην κοπή του διαμαντιού και σε λάθη που μπορεί να εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Τα εσωτερικά ψεγάδια είναι και τα πιο πολύπλοκα. Βρίσκονται στο εσωτερικό του διαμαντιού και αφορούν σε μαύρα στίγματα συνήθως από άνθρακα, σε μια θολούρα που προκαλείται από στοιχεία που συνυπάρχουν μαζί με το διαμάντι και σε ραγίσματα. 
 
Διαβάθμιση καθαρότητας
Οι χρυσοχόοι χρησιμοποιούν μια κλίμακα καθαρότητας για να εντοπίζουν την καθαρότητα του διαμαντιού. Οποιαδήποτε ατέλεια δεν διακρίνεται σε οπτική μεγέθυνση 10 βαθμών (με το μεγεθυντικό φακό) θεωρείται ασήμαντη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες καθαρότητας που καθορίζουν και την ατέλεια. 
 
Αν για παράδειγμα το διαμάντι ανήκει στην ομάδα IF – LC, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απίθανο να παρατηρηθούν κάποιες εξωτερικές ατέλειες. Η αμέσως επόμενη ομάδα, η VVS1 και η VVS2, είναι μια κατηγορία διαμαντιών που έχουν ελάχιστα ψεγάδια που δύσκολα εντοπίζονται. Όπως και στην ομάδα VS1 και VS2, όπου οι ατέλειες εντοπίζονται μόνο με μεγέθυνση 10 βαθμών. 
Οι κατηγορίες SI1, SI2 και SI3 είναι πολύ κοινές αφού είναι τα διαμάντια που αγοράζουμε συνήθως. Τα SI1 έχουν ψεγάδια που φαίνονται στους  10 βαθμούς μεγέθυνση αλλά όχι με γυμνό μάτι. Τα  SI2 έχουν ψεγάδια που σπάνια είναι ορατά με γυμνό μάτι ενώ τα SI3 είναι διαμάντια με ατέλειες που συχνά φαίνονται με γυμνό μάτι. 
 
Η ‘χειρότερη’ ίσως ομάδα διαμαντιού είναι η  Ι1, η Ι2 και η Ι3. Πρόκειται για διαμάντια που έχουν ψεγάδια αρκετά ορατά στον οποιονδήποτε.  Στα Ι1 η ατέλεια δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να χαθεί η λάμψη της πέτρας. Στα Ι2 η ατέλεια καλύπτει μεγάλο μέρος του διαμαντιού και στα Ι3 η καθαρότητα είναι τόσο κακή που μπορούμε εύκολα να τα χαρακτηρίσουμε θολά. 
 
 

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Crazy DiamondΜοναδικές Εκδηλώσεις με Διεθνή Χροιά!

image

Kea VillasΓάμος-Βάπτιση μέσα στο ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον που παρέχει το KeaVillas. Ελάτε να...

image

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή)Τη στιγμή της Χαράς σας δώστε Δύναμη, Χαρά και Ελπίδα στα παιδιά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή...

image

Pogonatos JewelleryΣτα Κοσμηματοπωλεία Pogonatos Jewellery θα βρείτε πανέμορφα κοσμήματα που θα συνοδεύσουν τις πιο...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -