Πως να επιλέξετε τον φωτογράφο του γάμου σας

H επιλογή του σωστού φωτογράφου είναι μία δύσκολη υπόθεση προκειμένου εσείς και οι επόμενες γενεές να απολαμβάνετε στο μέλλον τις φωτογραφίες σας και να μην μετανιώσετε για μία επιλογή που δεν θα μπορέσετε ποτέ να διορθώσετε!

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Φωτογραφίες & Βίντεο

Η οργάνωση του γάμου των ονείρων σας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Αντίθετα,  είναι μία επίπονη (αν και ευχάριστη) διαδικασία, που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο,  προκειμένου εκείνη την ημέρα να είναι όλα τέλεια, τόσο για το ζευγάρι όσο και για τους φίλους και συγγενείς που θα μοιραστούν μαζί του αυτό το ξεχωριστό γεγονός. Η επιλογή του τέλειου νυφικού, του χώρου δεξίωσης, της διακόσμησης, της μουσικής, του μενού απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και αποτελούν σίγουρα τα βασικά συστατικά ενός γάμου, όμως δεν αποτελεί κλισέ αυτό που λέγεται συχνά, ότι δηλαδή μόλις τελειώσει η μουσική, μόλις φαγωθεί και το τελευταίο κομμάτι τούρτα, μόλις το νυφικό κρεμαστεί στην ντουλάπα, αυτό που τελικά θα μείνει είναι η ανάμνηση, όπως αυτή θα είναι αποτυπωμένη από τον φακό του φωτογράφου που θα μοιραστεί μαζί σας και θα καταγράψει την δική σας υπέροχη ιστορία.  
 
Είναι λοιπόν σαφές ότι η επιλογή του σωστού φωτογράφου είναι μία δύσκολη υπόθεση προκειμένου εσείς και οι επόμενες γενεές να απολαμβάνετε στο μέλλον τις φωτογραφίες σας και να μην μετανιώσετε για μία επιλογή που δεν θα μπορέσετε ποτέ να διορθώσετε.
Ποια είναι όμως τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιλογή του σωστού φωτογράφου για τον γάμο σας ;
Η αισθητική του, η εμπειρία, οι καλές τιμές, οι καλές συστάσεις, η προσωπική γνωριμία...
Ναι μεν, αλλά …  Όλα αυτά αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής φωτογράφου, μπορεί όμως να γυρίσουν μπούμερανγκ, να επηρεάσουν την κρίση σας και να σας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές.
 
Η εμπειρία
Σίγουρα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την εμπειρία ενός φωτογράφου πριν τον επιλέξετε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλετε πειράματα στον γάμο σας τα οποία μπορεί να μετανιώσετε πικρά. Ωστόσο, αν κάποιος φωτογράφος υπερηφανευτεί ότι αναλαμβάνει 100 μυστήρια ανά έτος, τότε πρέπει να αναρωτηθείτε πως τα καταφέρνει. Μήπως δεν αντιμετωπίζει κάθε δουλειά με την δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον; Μήπως προσλαμβάνει άλλους συνεργάτες - φωτογράφους για να κάνουν την φωτογράφιση και ποιους; Είναι καλοί; Ταιριάζουν με την αισθητική σας; Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα γνωρίζετε ποιος θα κρατάει την κάμερα την ημέρα του γάμου σας και ότι θα σας αντιμετωπίσει με την απαραίτητη προσοχή όσους πελάτες και αν έχει. 
 
Χαμηλό κόστος
Η επιλογή του φωτογράφου αποτελεί επένδυση. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να διορθώστε μία κακή επιλογή. Ένας καλός φωτογράφος μπορεί να κάνει τα πάντα να δείχνουν υπέροχα. Ένας κακός φωτογράφος μπορεί να κάνει ακόμη και το ακριβότερο νυφικό να δείχνει κακόγουστό. Αν ο αγαπημένος σας φωτογράφος σας κάνει κάποια έκπτωση τότε βέβαια σπεύσετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία. Αλλά μην έχετε ως βασικό κριτήριο την χαμηλή τιμή. Οι καλοί φωτογράφοι επενδύουν σημαντικό κόστος σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εκπαίδευση (σεμινάρια κ.ά). Οπότε πριν επιλέξετε έναν φτηνό φωτογράφο αναρωτηθείτε πως έχει την δυνατότητα να διατηρεί τόσο χαμηλές τις τιμές του.
 
Συστάσεις
Πριν εμπιστευτείτε έναν φωτογράφο που σας σύστησαν από τον χώρο που έχει αναλάβει την δεξίωσή σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι συχνά (όχι πάντα) οι χώροι εκδηλώσεων συστήνουν φωτογράφους επειδή έχουν μαζί τους κάποια οικονομική συμφωνία ή παίρνουν ποσοστά και όχι λόγω της δουλειάς τους. Πάντα διασταυρώνετε τις συστάσεις που ενδεχομένως σας έχουν κάνει, με φίλους, online αξιολογήσεις, και τον οργανωτή του γάμου σας (αν έχετε) πριν δώσετε την προκαταβολή.
 
Είναι γνωστός

Μπορεί να έχετε έναν ξάδερφο που έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, ή έναν φίλο που έχει «καλό μάτι» και φωτογραφίζει πορτραίτα. Και μάλιστα προσφέρθηκαν να φωτογραφίσουν τον γάμο σας δωρεάν. Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι επειδή είναι γνωστός θα σας προσέξει περισσότερο ή ότι έτσι εξοικονομείτε χρήματα, στην πραγματικότητα απλώς διακινδυνεύετε την ρήξη των οικογενειακών ή φιλικών σας δεσμών αν κάτι πάει στραβά. Οι γάμοι αποτελούν μία περίπλοκη υπόθεση με πολλές μεταβλητές. Το γεγονός ότι ένας φίλος σας ασχολείται με την φωτογραφία, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι γνωρίζει να φωτίζει σωστά μία εκκλησία ή ένα χώρο δεξίωσης, ή ότι δεν θα χάσει σημαντικά στιγμιότυπα από τον γάμο σας επειδή πίνει σφηνάκια με την υπόλοιπη παρέα σας. Τελικά, όταν πρέπει να διαλέξετε τον φωτογράφο του γάμου σας, διαλέξτε έναν φωτογράφο γάμου.
 
Σας αρέσει η δουλειά του
Φυσικά αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο βάσει του οποίου θα επιλέξετε τον φωτογράφο του γάμου σας. Παραδόξως όμως, δεν πρέπει να είναι το μόνο. Όσο και αν σας αρέσει η δουλειά του, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε και τον ίδιο και να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε ως προσωπικότητες, πριν τον προσκαλέσετε να συμμετάσχει σε μία από της σημαντικότερες στιγμές της ζωής σας. Εκείνη την ημέρα θα περάσει περισσότερο χρόνο στο πλευρό σας απ’ ότι η οικογένειά σας και πρέπει να είστε σίγουροι ότι η παρουσία του θα σας είναι ευχάριστη.  

Άρθρο από την Ένωση Φωτογράφων & Βιντεογράφων Γάμου

www.thepapillon.gr

Προσαρμογή από το άρθρο:

www.huffingtonpost.com/kara-wahlgren/how-not-to-choose-your-wedding-photographer_b_3356776.htmlΝύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Αίθουσα Δεξιώσεων "Χρήστος"Η αίθουσα εκδηλώσεων Χρήστος φροντίζει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωή σας!

image

exo catering Για την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής σας φροντίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια και...

image

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή)Τη στιγμή της Χαράς σας δώστε Δύναμη, Χαρά και Ελπίδα στα παιδιά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή...

image

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝΟ «ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» αποτελείται από δύο κτίρια που αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη ερμηνεία...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

- Εγγραφή στο Newsletter -