Πάρτυ Γάμου: Διάβασε πριν ξεκινήσεις

Αν υπάρχει αυτό που λέμε πάρτυ της ζωή σου, τότε αναφέρεται σιγουρα στη δεξίωση γάμου σου. Δες με ποιον τρόπο μπορείς να έχεις ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς παρατράγουδα.

ΠΑΡΤΥ ΓΑΜΟΥimage

Photo by: ΚΤΗΜΑ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Δεξίωση Γάμου

Η δεξίωση γάμου απαιτεί αρκετό προγραμματισμό. Κατά τη διάρκεια της τελετής, χρειάζεται μόνο να σκεφτείτε τις θρησκευτικές σας προτιμήσεις ως ζευγάρι. Αντίθετα σε μια δεξίωση, θέλετε να είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε φροντίζοντας όλοι οι καλεσμένοι σας να φύγουν ευτυχείς.

Αν ο προγραμματισμός της δεξίωσης γίνει εγκαίρως, όλα θα βρίσκονται στη θέση τους χωρίς να αγωνιάτε για το παραμικρό.

Προτού κάνετε κράτηση στην αίθουσα δεξίωσης, αποφασίστε εάν πρόκειται να έχετε έναν θεματικό γάμο. Σε αυτή την περίπτωση, το θέμα θα υπαγορεύσει ουσιαστικά κάθε απόφαση που λαμβάνετε για τη δεξίωση.

Ένα απλό θέμα, όπως ένα χρώμα ή μια εποχή, καθιστά τον προγραμματισμό εύκολο. Τα πιο εξεζητημένα θέματα, όπως η αναγέννηση θα απαιτήσουν πιο προσεκτικό προγραμματισμό. Μόλις αποφασίσετε σχετικά με ένα θέμα (ή όχι), μπορείτε να αρχίσετε τον υπόλοιπο σχεδιασμό σας.

Το θέμα υπαγορεύει επίσης τη θέση που επιλέγετε. Παραδείγματος χάρη, ένας καλοκαιρινός γάμος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια παραθαλάσσια περιοχή, αλλά όχι σε μια αίθουσα σύγχρονης τέχνης. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα γενικό θέμα, πρέπει ακόμα να ψάξετε μια τοποθεσία που να μπορεί να υποστηρίξει το γενικό ύφος του γάμου σας, όπως σύγχρονο ή παραδοσιακό.

Αποφασίστε από νωρίς ποιες επιχειρήσεις πρόκειται να αναλάβουν το ρόλο του προμηθευτή στην δεξίωσή σας. Πρέπει να έχετε μια βασική ιδέα αυτού που ψάχνετε προτού να αρχίσετε να συνεργάζεστε με τους προμηθευτές σας. Παραδείγματος χάρη, αποφασίστε εάν θέλετε έναν σύγχρονο γάμο, ή προτιμάτε να γίνει στην επαρχία. Μια γενική ιδέα θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την γενική εκτίμηση χρόνου για τη συμφωνία με τους προμηθευτές σας, αναφορικά με τις παραμέτρους που ακολουθούν. Κάνοντας λόγο για την τοποθεσία, οι δημοφιλείς θέσεις υποδοχής μπορούν να κρατηθούν εώς και ένα χρόνο πριν.

Μόλις βρείτε το σωστό σημείο, αφήστε μια προκαταβολή για να το κλείσετε. Τα περισσότερα ζεύγη κλείνουν την αίθουσά τους ένα χρόνο πριν το γάμο τους ή και περισσότερο. Εάν προγραμματίζετε έναν γρήγορο γάμο, μπορείτε ακόμα να βρείτε καλές τοποθεσίες, αλλά μπορεί είτε ο προμηθευτής, είτεη ημερομηνία να είναι η πρώτη σας επιλογή.

Ως προς τους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, και πάλι, οι καλύτεροι δεσμεύονται συχνά μήνες ή και χρόνο νωρίτερα. Τουλάχιστον, προσπαθήστε να έχετε κλείσει το ζαχαροπλάστη σας έξι μήνες νωρίτερα. Όπως ο αρτοποιός, έτσι και ο προμηθευτής πρέπει να κλειστεί τρεις έως έξι μήνες πριν από το γάμο. Σιγουρευτείτε ότι όλες οι λεπτομέρειες για κάθε πιάτο γίνονται σαφώς κατανοητές κατά την διάρκεια της κράτησης.

Μην παραλείψετε να ασχοληθείτε με την ορχήστρα ή τον DJs που θα επιμεληθεί τη μουσική στη δεξίωση γάμου. Οι πιο περιζήτητοι συχνά δεσμεύονται αρκετούς μήνες νωρίτερα. Σιγουρευτείτε ότι θα τους κλείσετε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από το γάμο σας.

Υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ο ανθοπώλης και ο φωτογράφος που είναι επίσης απαραίτητοι για την τελετή. Φροντίστε ώστε το πακέτο που επιλέγετε να περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε από αυτούς τόσο για την τελετή του γάμου, όσο και για τη δεξίωση.

Μόλις συμφωνήσετε με όλους για τη δεξίωσή σας, είναι καιρός να αρχίσουν οι πρακτικές λεπτομέρειες. Η συνεργασία με κάθε συνεργάτη σας θα σας βοηθήσει για να βρείτε ορισμένες ιδεες που δε θα ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό σας και ταυτόχρονα να έχετε τη δεξίωση των ονείρων σας.

Συζητήστε τις εναλλακτικές σας με τον προμηθευτή φαγητού σας. Ανάλογα με το χρόνο, το ύφος του γάμου και το διαθέσιμο χρηματικό ποσό εκ μέρους σας, οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν: μπουφέ για ελαφρύ γεύμα, μπουφέ για πλήρες γεύμα, μια σειρά 3 ή 4 πιάτων και μπουφέ γλυκών.

Το νερό, το κρασί και η σαμπάνια είναι οι πιο κλασικές επιλογές ποτών στους περισσότερους γάμους. Προσφέρετε μια γευστική γαμήλια τούρτα για επιδόρπιο, με ένα σχέδιο που ταιριάζει με το θέμα, την εποχή ή τα χρώματα του γάμου σας. Ο αρτοποιός μπορεί να σας δώσει αφθονία ιδεών σε γεύσεις και σχέδια τούρτας.

Στις περισσότερες δεξιώσεις γάμου, ένας DJ ή ένα συγκρότημα παίζει τη μουσική που θα διασκεδάσει τις οικογένειες και τους καλεσμένους ως το πρωί. Συχνά, ο DJ ή ο βασικός τραγουδιστής αναλαμβάνει και το ρόλο του συντονιστή της δεξίωσης, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους πότε θα πρέπει να μιλήσουν, πότε θα γίνει η κοπή της τούρτας ή πότε θα χορέψουν οι νεόνυμφοι.

Ένας DJ είναι αρκετά πιο οικονομική επιλογή από ένα συγκρότημα και προσφέρει περισσότερη ποικιλία στη μουσική, αλλά η μπάντα συνήθως ειδικεύεται στο αγαπημένο ύφος μουσικής σας και μπορεί να προσφέρει περισσότερη ικανοποίηση στους ίλους της μουσικής.

Παρότι ο χορός πρωτοστατεί στις δεξιώσεις γάμου, όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν για να έχουν διαθέσιμα διάφορα παιχνίδια. Αυτή είναι μια καλή ιδέα για τους γάμους που γίνονται σε πολύ κλειστό κύκλο και ίσως χορός μοιάζει υπερβολικός, αλλά θέλετε να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι σας.

Η διακόσμηση είναι αυτή που μετατρέπει μια απλή αίθουσα σε μια ονειρική γαμήλια δεξίωση. Δημιουργήστε τα κεντρικά διακοσμητικά χρησιμοποιώντας κεριά, κορδέλλες και λουλούδια που βρίσκονται στις γαμήλιες ανθοδέσμες. Διακοσμήστε με τα φώτα τα τραπέζια, την πίστα και το τραπέζι της τούρτας για να δώσετε έμφαση στα σημεία που θέλετε. Προσθέστε μπαλόνια στις εισόδους και σε επιλεγμένα σημεία. Διακοσμήστε τη πίστα χορού με τις στήλες πλαισίωσης και ειδικό τούλι που κάνει φιόγκο ολόγυρά της.

Η διακόσμηση της δεξίωσης γάμου μπορούν να μετατρέψουν έναν εντελώς διαφορετικό χώρο, όπως κήπο, ή ένα υπόγειο εκκλησιας σε περιοχή διασκέδασης για όλους τους καλεσμένους σας.

Οι μπομπονιέρες γάμου είναι οτρόπος για να πουν οι νεόνυμφοι ότι ευχαριστούν τους καλεσμένους τους για την παρουσία τους στον εορτασμό του γάμου τους. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε κοντά τραπέζι του βιβλίου των εντυπώσεων ή σε κάθε θέση, πλάι στην κάρτα με το όνομα. Οι επιλογές γλυκών, τα μπισκότα, τα κρασιά και τα γλαστράκια με λουλούδια αποτελούν πολύ δημοφιλείς επιλογές αντί για την κλασική μπομπονιέρα με κουφέτα. Θυμηθείτε να εσωκλείσετε μια ετικέττα με ένα σύντομο συναίσθημα από σας και το σύζυγό σας που εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τη συμμετοχή τους.

Όταν προγραμματίζετε τη δεξίωση γάμου σας, προγραμματίζετε για το σημαντικότερο γεγονός της ζωής σας. Είναι σημαντικό εσείς και οι καλεσμένοι σας να περάσουν θαυμάσια. Βρείτε από νωρίς μερικές ιδέες για τη δεξίωση και κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές όλα όσα έχετε ονειρευτεί θα μπορούν να βγουν αληθινά.

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Pogonatos JewelleryΣτα Κοσμηματοπωλεία Pogonatos Jewellery θα βρείτε πανέμορφα κοσμήματα που θα συνοδεύσουν τις πιο...

image

Astra Private ClubΗ ομάδα του Astra Private Club είναι στη διάθεσή σας για μια προσωπική συνάντηση στον χώρο μας, για να...

image

Flowers Bonsai by dimitrios ballasΗ απλότητα των γραμμών, η ανάλαφρη αίσθηση και οι πρωτότυπες ιδέες χαρακτηρίζουν τις...

image

Mamidakis CateringΔώδεκα χρόνια τώρα, σε κάθε εκδήλωση που αναλαμβάνουμε, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Την...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -