Το σωστό ντύσιμο του γαμπρού by Χριστάκης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο γαμπρός για το ντύσιμό του την ημέρα του γάμου του!

ΝΤΥΣΙΜΟ ΓΑΜΠΡΟΥ BY ΧΡΙΣΤΑΚΗΣimage

Photo by: Christakis

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Γαμπρός

Η εμφάνιση του ζεύγους την ημέρα του γάμου του μπορεί να διαμορφώσει τις εντυπώσεις  όλων των  παρευρισκόμενων σε τέτοιο βαθμό που να υπερκαλύψει άλλα στοιχεία της μεγάλης μέρας, να προκαλέσει θερμά σχόλια και συναισθήματα αφήνοντας τη μέγιστη αίσθηση ικανοποίησης στο ζεύγος και τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του για τη νέα σελίδα που ανοίγει.


Πρωταρχικό μέλημα του ζεύγους, λοιπόν, είναι να ξεχωρίσουν: όχι αναγκαστικά με την πολυπλοκότητα των συνδυασμών ή την «φλυαρία» στις επιλόγές τους, αλλά πάντως αξίζει να λάμπουν.  Για να το πετύχουν αυτό, εδώ στον “Χριστάκη” τους βοηθούμε δίνοντας τις παρακάτω συμβουλευτικές γραμμές.
 
Ο γαμπρός μπορεί να αποφύγει κάποια αξεσουάρ και χρωματικές επιλογές που θα παραπέμψουν σε business-look και φυσιολογικά θα τις επιλέξουν αρκετοί καλεσμένοι, όπως (παραδειγματικά αλλά όχι απόλυτα) γραβάτες της καθημερινότητας, μονόγραμμα στο στήθος, κλιπ γραβάτας, κολλάρο με κουμπάκια(Button-Down), σπορ μανσέττες με κουμπιά,  “χοντροκομμένα” παπούτσια,υπερβολικά σπορ ρολόι και άλλα είδη απολύτως κατάλληλα για το γραφείο ή το Σαββατοκύριακο αλλά εντελώς αταίριαστα  με  τη γαμήλια εμφάνιση.
 
Οφείλει να ταιριάξει τα δέρματα σε παπούτσι-ζώνη-ενδεχομένως ρολόι  και το ίδιο και τα μέταλλα στα μανικετόκουμπα-αγκράφα ζώνης-ρολόι.  Να έχουν, δηλαδή τουλάχιστον ίδιο χρώμα μεταξύ τους αν όχι και την ίδια υφή.
 
Οι κανόνες για το καλό κοστούμι ισχύουν πάντα. Τα μήκη στο παντελόνι, μανίκια και στο σακκάκι θα πρέπει να κολακεύουν το σωματότυπο του άνδρα και να κρύβουν πιθανές ατέλειες. Στο κατάστημα/ραφείο οι μετρήσεις θα γίνουν πιο σωστά όταν υπάρχει το τελικό υποκάμισο και τα παπούτσια ώστε να ελεγχθεί πλήρως το αισθητικό αποτέλεσμα.
 
Ως γαμπρός, πιθανότατα θα σταθείτε αρκετή ώρα όρθιος με το κολλάρο του υποκαμίσου κουμπωμένο και το σακκάκι επίσης: το πάνω κουμπί στο δίκουμπο /το μεσαίο στο τρίκουμπο  -εκτός ίσως από τις λίγες στιγμές που θα στέκεστε ακίνητος κι ευθυτενής περιμένοντας τη νύφη όπου μόνο τότε και κατ’εξαίρεση μπορείτε να κουμπωθείτε πλήρως.  Άρα, οπωσδήποτε δεν πρέπει να σας στενεύουν τα ρούχα σε λαιμό και στομάχι, πολύ περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς γάμους όπου η  ζέστη θα επιβαρύνει την κατάσταση.
 
Το ποιοτικό βαμβακερό ύφασμα υποκαμίσου κατά κανόνα δεν είναι ελαστικό κι έτσι  πρέπει να πάντα να δίνουμε λίγο «αέρα» στα κατάλληλα σημεία ώστε να αναπνέει καλά το ρούχο και να αφήνουμε περιθώριο για τις κινήσεις του γαμπρού (χαιρετισμός, χορός, καθιστός σε τραπέζι, ελαφρύ γεύμα) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να’ναι κομψό με slim εφαρμογή.
 
Οι κάλτσες θα πρέπει να’ναι αρκούντως μακριές ώστε να μην εκτεθεί ποτέ η γάμπα σε καθιστή στάση, αλλά και να ταιριάζουν χρωματικά με το παντελόνι, το παπούτσι ή με κάποιο τρίτο χρώμα, π.χ. αυτό των αξεσουάρ, για τους λίγο πιο τολμηρούς. Τα όποια αξεσουάρ  θα πρέπει να’ναι λιτά και ποιοτικά, όπως είπαμε να μην παραπέμπουν σε look γραφείου και για τα χρώματά τους μπορείτε να εμπνευστείτε από το νυφικό φόρεμα, κάποια αξεσουάρ της νύφης ή το επικρατές χρώμα του στολισμού. Ασφαλώς προτιμούνται τα πιο παλ χρώματα και με ελαφρά γυαλάδα  που θα δώσουν μια αίσθηση επισημότητας. Σε κάθε περίπτωση, ας αποφευχθούν πολύχρωμα, καρώ και κραυγαλέα σχέδια και χρώματα εκτός αν έχετε την αποφασιστικότητα κι αυτοπεποίθηση για έναν πολύ “casual” γάμο π.χ. στην εξοχή(στην αμμουδιά, σε ιππικό όμιλο κ.α.).
 
Για το ύφασμα του κοστουμιού προτείνουμε λείας ύφανσης cool wool που είναι 100% μαλλί αλλά συχνά θα συναντήστε και πανιά σε μαλλί-μετάξυ (καλοκαίρι) ή σε μαλλί-κασμίρ ,πάντα χωρίς πέλος. Για τη φόδρα οπωσδήποτε να προτιμηθεί κάποιο φυσικό υλικό και όχι polyester για την καλύτερη αναπνοή του σώματος.
 
Το μαντηλάκι για το πέτο μπορεί να είναι μεταξωτό και ταιριαστό με την γραβάτα ή το παπιγιόν ή από το ύφασμα του υποκαμίσου. Η συνύπαρξή του, όμως, με άνθος στο πέτο ίσως είναι υπερβολή.
 
Παραδοσιακά τα παπούτσια για επίσημο κοστούμι έχουν μαύρο χρώμα, όμως ειδικά στον ελληνικό καλοκαιρινό γάμο που συχνά λαμβάνει χώρα σε νησιώτικο,θαλασσινό, αιγαιοπελαγίτικο ηλιόλουστο «σκηνικό», έχουν καθιερωθεί και τα κομψά καφέ ή ταμπά παπούτσια καθώς πολλοί άνδρες καταλήγουν σε φωτεινά μπλε κοστούμια (ρουά ή ραφ) ή ακόμα και σε πιο χαλαρούς συνδυασμούς με σακκάκι-παντελόνι διαφορετικού χρώματος όπως μπλε/λευκό κ.α. όπου το καφετί δέρμα φαίνεται πιο φυσική επιλογή. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα προτείναμε να επικοινωνηθεί σωστά το μήνυμα της πιο χαλαρής αμφίεσης στους καλεσμένους  ώστε να μην εμφανιστούν εκείνοι πιο επίσημοι από το ζεύγος...
 
Για το γαμπριάτικο υποκάμισο που για εμάς στον «Χριστάκη» αποτελεί ειδικότητα, σχεδόν πάντα προτείνουμε χρώμα λευκό, σε μερικές περιπτώσεις off-white(ζαχαρί) και σπανιότερα –μόνο εάν πρόκειται να ταιριάξει ακριβώς με το νυφικό- κάτι προς το εκρού. Το  ύφασμα ποπλίνα ή twill, μονόχρωμο πάντα, με ύφανσή που μπορεί να έχει ρίγα, ρόμβο, πικέ ή άλλα σχέδια. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να κάνεις το λευκό πουκάμισο ενδιαφέρον και το όλο σύνολο αξέχαστο: πιέττα ή πιέττες μπροστά, κρυφά κουμπιά, κασέ κολλάρο (σπαστό), μάο, φυτίλια σε κολλάρο ή μανσέττες, κουμπιά από διάφορα υλικά και χρώματα και άλλα πολλά. Ακόμα κι ο άνδρας εκείνος που έχει «αλλεργία» σε γραβάτα  και παπιγιόν,θα  βρει πολλούς τρόπους να δείξει μοναδικά καλοντυμένος κι εντυπωσιακός! Κατά την επιλογή του υποκαμίσου να έχετε το ρολόι σας αν πρόκειται να φορεθεί την ημέρα του γάμου ώστε να μετρηθεί.  

Όσον αφορά στο κολλάρο, μπορείτε να μας εμπιστευθείτε και μέσα από δημιουργική συζήτηση θα καταλήξουμε στο πιο κατάλληλο σχήμα και είδος που θα σας  είναι άνετο,  θα δένει και θα βελτιώνει  το αισθητικό σύνολο κολακεύοντάς σας.
 
Με το Καλό...!
Αντώνης Νυφλής
 

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

exo catering Για την πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής σας φροντίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια και...

image

Atelier Μαρίνα ΓαλάνηΤο Atelier Marina και η επίλεκτη ομάδα των συνεργατών του, εκτός από τη νυφική σας εμφάνιση, θα...

image

Violin Events MusicΗ μουσική της εκδήλωσής σας!

image

The MargiΤο Ξενοδοχείο The Margi εξασφαλίζει τη μαγεία που αξίζει στην πιο ρομαντική μέρα της ζωής σας...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -