Είμαι έγκυος και αθλούμαι. Κάνω καλά;

Ποιες ασκήσεις επιτρέπονται, ποιες είναι απαγορευτικές και γιατί

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – Πληροφορίεςimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Δίαιτα Express

Δε θέλω να ανησυχείτε καθόλου, άλλωστε όλες οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν, πως οι γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αθλούνται κυριολεκτικά για δύο και κατ’ επέκταση παραμένουν πιο υγιείς, όχι μόνο εκείνες, αλλά και το μωράκι. Επίσης είναι σημαντικό να ειπωθεί πως δεν παραμένουν μόνο υγιείς για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά σε όλα τη διάρκεια της ζωής τους. Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε ποιες είναι οι καταλληλότερες ασκήσεις για μια έγκυο και φυσικά να κάνουμε δικές μας προτάσεις για μια υγιή άσκηση.


Το περπάτημα, η κολύμβηση, το τρέξιμο και η αεροβική άσκηση αποτελούν δραστηριότητες που σε μέτρια ένταση θεωρούνται -γενικά- ασφαλείς για μία έγκυο. Αντίθετα, δραστηριότητες που δεν είναι ασφαλείς είναι τα παιχνίδια με μπάλα, η άρση βαρών, οι καταδύσεις, οι πολεμικές τέχνες και η αναερόβια άσκηση, όπου όλοι θεωρώ μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί! Ιδανικό για την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι η επιλογή του personal training. Σε αυτήν την περίπτωση δίνετε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την κατάστασή σας στο δάσκαλό σας, καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες του γυναικολόγου σας. Με αυτές τις πληροφορίες θα μπορέσει να σας προσέξει περισσότερο. 

Επίσης το κολυμβητήριο (εφόσον σας επιτρέπει και ο γιατρός σας) θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Το κολύμπι είναι ιδανικό, καθώς χαλαρώνει την πίεση από τη σπονδυλική σας στήλη και βοηθάει το έμβρυο να πάρει τη σωστή θέση –κάτι που ισχύει και για το βάδισμα. Μα φυσικά και μπορείτε κάλλιστα να φοράτε τα αθλητικά σας και να επισκέπτεστε το κοντινότερο πάρκο για περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο. Το τονίζω, χαλαρό! 

Καλό θα ήταν να  ξεκινήσετε μ’ ένα πρόγραμμα 15 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα και να αυξήσετε τη διάρκειά του ανάλογα με τις αντοχές σας. Φυσικά ο γυναικολόγος από τη στιγμή που θα ακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης, είναι απαραίτητο να είναι ενήμερος. Αν δεν έχετε κάνει ποτέ γυμναστική στη ζωή σας, ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις, όπως με βάδισμα ή κολύμπι, και κάντε μικρής διάρκειας προγράμματα. Μη ξεχνάτε πως κάνετε καλό για δύο! Τέλος μη ξεχνάτε να συνδυάζετε την άσκηση αυτή με πολύ καλή διατροφή και πολύ νερό επίσης. Είναι ζωή για δύο ζωές!

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή)Τη στιγμή της Χαράς σας δώστε Δύναμη, Χαρά και Ελπίδα στα παιδιά του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή...

image

Flowers Bonsai by dimitrios ballasΗ απλότητα των γραμμών, η ανάλαφρη αίσθηση και οι πρωτότυπες ιδέες χαρακτηρίζουν τις...

image

Γάμος by Jennifer'sΜε αισθητική και ευαισθησία δημιουργούμε τον γάμο σας, ανάλογα με την προσωπικότητα, τις...

image

ΧριστάκηςΜε ιστορία από το 1947, στο κατάστημα Χριστάκης θα μπορέσετε να βρείτε ό,τι αφορά στο...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

- Εγγραφή στο Newsletter -