Διακόσμηση με Λουλούδια: Τι να μην κάνεις

Μαζέψαμε γνώμες και εμπειρίες από ανθοπώλες που ασχολούνται πολλά χρόνια με τα λουλούδια γάμου, ώστε τα λάθη των προηγούμενων μελλόνυμφων να διδάξουν τους επόμενους. Να τι βρήκαμε...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Λουλούδια

Συνήθως ο περίγυρος του ζευγαριού που πρόκειται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας είναι πρόθυμος και καμια φορά πιεστικός στο να δώσει τα «φώτα» του στους μελλόνυμφους.

Αντί για μακροσκελείς συμβουλές, ίσως θα ήταν προτιμότερο να συζητήσουμε τι θα έπρεπε να αποφύγει να κάνει κάποιος που βρίσκεται ένα βήμα πριν το γάμο, ως αναφορά στον ανθοστολισμό του μυστηρίου.

Συχνά, βλέποντας το δέντρο, χάνεις το δάσος. Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι παρατηρεί τις επιμέρους λεπτομέρειες αγνοώντας τη συνολική εικόνα. Για παράδειγμα, μπορεί η γαμήλια δεξίωση να γίνεται σε έναν χώρο με πανοραμική θέα στη θάλασσα, αλλά η νύφη έχει κλείσει το χώρο με ογκώδεις συνθέσεις.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί ένα βασικό σφάλμα εκ μέρους της νύφης. Όταν προσλαμβάνεις έναν επαγγελματία για τα λουλούδια γάμου σου, ενημέρωσέ τον για το τι έχεις κατά νου και ποιες είναι οι προτιμήσεις σου, παραμένοντας όμως ευέλικτη και ανοιχτή στις προτάσεις. Αν δεν θεωρείς κατάλληλο τον ανθοπώλη σου, τότε γιατί τον επέλεξες; Με λίγη πίστη όλα θα πάνε καλύτερα από όσα περίμενες.

Σκέψου έξυπνα και επαναχρησιμοποίησε τα λουλούδια της εκκλησίας. Τα φυτά εξωτερικού χώρου που τοποθετήθηκαν στην εκκλησία μπορούν κάλλιστα να διακοσμήσουν την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, ενώ τα λουλούδια εσωτερικού χώρου που διακόσμησαν τον άμβωνα να χρησιμοποιηθούν στον μπουφέ ή στα τραπέζια των καλεσμένων. Δεν υπάρχει λόγος να πεταχτούν λουλούδια και φυτά που εκτέθηκαν μόνο για τη μισή ώρα της τελετής.

Το αργοπορημένο κλείσιμο του ανθοπώλη είναι ακόμα μια λανθασμένη κίνηση που πρέπει να αποφευχθεί. Η έγκαιρη έρευνα αγοράς σε αποτρέπει από κινήσεις και επιλογές πανικού και ταυτόχρονα σε βοηθά να υπολογίσεις πιο σωστά το κόστος του γάμου σου.

Είναι σφάλμα η έλλειψη συνεργασίας και ευελιξίας της νύφης στην επιλογή των λουλουδιών. Ο ανθοπώλης, που γνωρίζει τα πάντα για τα φυτά, θα είναι πιο βοηθητικός αν έχει μια γενική αίσθηση της προτίμησης της νύφης ως προς τα χρώματα, την εμφάνιση και τα σχήματα. Έτσι, μπορεί να προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές, ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες της νύφης. Αντίθετα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για εκείνες που είναι «κολλημένες» σε ένα μόνο από τα διαθέσιμα είδη από λουλούδια.

Μην αποκλείεις λουλούδια και φυτά βάσει τιμής. Μπορεί ένα λουλούδι που είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλα να καλύπτει πολύ μεγαλύτερο όγκο από κάτι φαινομενικά φθηνό.

Μην περιμένεις να γίνεις κατανοητή χωρίς να επικοινωνήσεις σωστά. Πολλές νύφες είτε δε γνωρίζουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν, είτε δεν το εκφράζουν με αποτελεσματικό τρόπο. Το εκτενές ψάξιμο πριν την επίσκεψη στον ανθοπώλη και η χρήση εικόνων είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικά από την άγνοια.

Προσπάθησε να ξεπεράσεις την τέλεια χρωματική αρμονία. Η χρήση ενός μόνο χρώματος είναι μονότονη και δεν αναδεικνύει τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία. Αντίθετα, οι κατάλληλοι χρωματικοί συνδιασμοί πετυχαίνουν θεαματικά αποτελέσματα και τονίζουν το θεματικό χρώμα του γάμου.

Μην το παρακάνεις με τα αρωματικά λουλούδια. Είναι πολύ ρομαντικό να τυλίγουν οι ευωδίες τη γαμήλια τελετή, όμως όπως σε όλα τα πράγματα, χρειάζεται και εδώ μέτρο. Σκέψου πόσο βαρύ θα είναι το κλίμα σε έναν κλειστό χώρο με πολλά αρωματικά λουλούδια και πόσο μπορεί να υποφέρουν όσοι έχουν ευαισθησίες, όπως αλλεργίες, άσθμα, κλπ.

Μην αγνοείς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του άνθους που διάλεξες. Λάβε υπόψην ότι τα περισσότερα φυτά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για να διατηρήσουν τα άνθη τους. Αν σκοπεύεις να λείψεις 3 ώρες για να βγάλεις γαμήλιες φωτογραφίες, τουλάχιστον προμηθεύσου το ανάλογο λουλούδι, διαφορετικά θα το βρεις μαραμένο.

Μην αγνοήσεις τον υπολογισμό του κόστους που είσαι διατεθειμένη να διαθέσεις στα λουλούδια γάμου. Αρκετές νύφες δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα μπορούν να διαθέσουν σε αυτό το βασικό κομμάτι του γάμου τους κι έτσι ο ανθοπώλης μένει μετέωρος και δυσκολεύεται να κάνει τις προτάσεις του.

Απέφυγε τις υπερβολές αν αποφασίσεις να αναλάβεις μόνη σου το στολισμό του γάμου σου. Σε πολλές περιπτώσεις οι νύφες αγοράζουν υπερβολικές ποσότητες λουλουδιών ή βάζων και πελαγώνουν με τη συντήρηση του στολισμού ζητώντας απεγνωσμένα συμβουλές από ειδικούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως στοίχιζε λιγότερο χρηματικά και ψυχικά αν εξαρχής είχαν αναθέσει το project σε εξειδικευμένο ανθοπώλη.

Μην αφήνεις την παραγγελία για την τελευταία στιγμή. Τα λουλούδια που εισάγονται από την Ολλανδία, την Αφρική ή την Αμερική χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να φθάσουν. Συνυπολόγισε τα απρόοπτα αλλά και τις πιθανές προσφορές που θα πετύχεις αν αναφέρεις 6 εβδομάδες πριν τι χρειάζεσαι.

Η υπερφορτωμένη ανθοδέσμη είναι επίσης ένα πρόβλημα. Στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν, συχνά οι νύφες σκέφτονται, όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Έτσι, καταλήγουν με μια δυσβάσταχτη ανθοδέσμη. Επικεντρώσου στην άνεση και στο μέγεθος για να κάνεις μια καλόγουστη επιλογή.

Τέλος, δεν είναι σπάνιο να δίνεται όλη η προσοχή στην ανθοσύνθεση και να παραμελούνται τα τραπεζομάντηλα. Η εικόνα ενός τραπεζιού δεν εξαρτάται μόνο από το τί βρίσκεται στο κέντρο του, αλλά και γύρω του και θα πρέπει να επιλέγονται και τα δύο με την ίδια φροντίδα.

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Flowers Bonsai by dimitrios ballasΗ απλότητα των γραμμών, η ανάλαφρη αίσθηση και οι πρωτότυπες ιδέες χαρακτηρίζουν τις...

image

Alexandra ArgyriΜε διακριτικότητα και συνέπεια είμαστε κοντά σας να αποτυπώσουμε τις εικόνες και τα...

image

Victoria HΕπισκεφθείτε τη boutique των "Comme il Faut" και θα νιώσετε την καλαισθησία και την κομψότητα να σας...

image

Tasoulis JewelleryΣτα κοσμηματοπωλεία Tasoulis Jewellery® θα βρείτε κοσμήματα από χρυσό, λευκόχρυσο, ασήμι, με...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -