Διάβασε πριν αγοράσεις ασημένια κοσμήματα

Το ασήμι είναι πολύ δημοφιλές στην κατασκευή κοσμημάτων. Μάθε ότι πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις τα ασημένια σου κοσμήματα.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για

Το ασήμι είναι από τα πιο δημοφιλή μέταλλα για την κατασκευή κοσμημάτων καθώς είναι φθηνότερο από το χρυσό αλλά λαμπερό και εντυπωσιακό. Μόνο του δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κοσμημάτων (ή και διακοσμητικών) γιατί είναι πάρα πολύ μαλακό. Για αυτό το λόγο αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο σκληρό κράμα.

Το μοναδικό μειονέκτημα των ασημένιων κοσμημάτων είναι το θαμπό φιλμ που μπορεί να δημιουργηθεί επάνω τους με το χρόνο. Αυτό οφείλεται στην αντίδραση των μετάλλων που έχουν χρησιμοποιηθεί για το κράμα με τον αέρα. Κατά την κατασκευή, οι κοσμηματοποιοί πλέον φροντίζουν να κάνουν μια ειδική επίστρωση προστασίας στα κοσμήματα η οποία όμως επίσης αλλοιώνεται με το χρόνο και τη χρήση. Αυτό που πρέπει να κάνεις λοιπόν αν επιλέξεις ασημένια κοσμήματα είναι να τα αποθηκεύσεις σωστά και να τα καθαρίζεις τακτικά.


Η μέτρηση
Όταν το κράμα ασημιού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του κοσμήματος είναι «καθαρό», δηλαδή περιέχει 92,5% ασήμι τότε λέγεται πως είναι καθαρό ή Sterling ασήμι και μαρκάρεται με τον αριθμό 925. Αν περιέχει λιγότερο από αυτό το ποσοστό τότε μαρκάρεται με άλλον αριθμό που ανταποκρίνεται στην αγνότητα του κράματος.


Τα χειροποίητα κοσμήματα
Τα ασημένια κοσμήματα που έχουν φτιαχτεί στο χέρι είναι κατά κανόνα ακριβότερα ακόμη κι αν δεν είναι από Sterling ασήμι. Αυτό συμβαίνει γιατί στην τιμή τους υπολογίζεται και η εργασία του τεχνίτη. Ενώ λοιπόν το καθαρό κόστος του κοσμήματος μπορεί να είναι μικρό, η τιμή του μπορεί να ανεβεί κατακόρυφα αν αποτελείται από περίπλοκες λεπτομέρειες που απαιτούν ώρες δουλειάς.


Τα κοσμήματα μαζικής παραγωγής
Αναλόγως, αν ένα κόσμημα είναι από Sterling ασήμι αλλά έχει παραχθεί από μηχανήματα τότε μπορεί να κοστίζει λιγότερο. Ωστόσο, το φινίρισμα του θα είναι πολύ πιο λαμπερό και κατά συνέπεια πιο εντυπωσιακό από το χειροποίητο.
Καταχωρήσεις
Οδηγός Επαγγελματιών

Βρείτε ποιος επαγγελματίας γάμου σας ταιριάζει. Από Wedding Planners μέχρι κτήματα δεξίωσης, ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία.

Αναζήτηση Κατηγορίας    

- Αναζήτηση -

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -

wedding plan

Οδηγός Επαγγελματιών