Δεξίωση Γάμου: Πως να ρίξεις τις τιμές

Τα χρήματα δεν κερδίζονται εύκολα και γι αυτό είναι θεμιτό ακόμα και στο γάμο σου να ψάχνεις οικονομικότερες διεξόδους. Εδώ θα βρεις ιδέες για μια πιο φθηνή αλλά το ίδιο ποιοτική δεξίωση γάμου.

ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΓΑΜΟΥ ΤΙΜΕΣimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Δεξίωση Γάμου

Ο γάμος σας πρέπει να είναι το πιο αξέχαστο γεγονός της ζωής σας, αλλά με μέσο κόστος πάνω από 20,000€ είναι απαραίτητο να ότι δεν θα το θυμάστε για όλους τους λάθος λόγους.

Η δεξίωση και μόνο είναι πιθανό να σας κοστίσει περισσότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού σας, αλλά με ορισμένες έξυπνες διαπραγματεύσεις μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος. Και δεν χρειάζεται να αγνοήσετε την ποιότητα.

Στην πραγματικότητα, με τα χρήματα που εξοικονομείτε, θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερο το μήνα του μέλιτος σας. Έτσι, δείτε ορισμένες προτάσεις:

Ορίστε τον προϋπολογισμό σας. Βάλτε δύο στόχους. Πρώτον, η ιδανική τιμή - το ποσό που θα χρειαστεί να ξοδέψετε για τη δεξίωση χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα και δεύτερο, το μέγιστο που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε άλλο χώρο, αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ικανοποιητική συμφωνία.

Για παράδειγμα, η ιδανική τιμή σας – συμπεριλαμβανομένου του χώρου εστίασης για 150 άτομα, των λουλουδιών, της σαμπάνιας, του κρασιού, του DJ και της μπάντας - μπορεί να είναι 3.500€, ενώ το η μέγιστη τιμή σας ανεβαίνει στα 4.500€.

Διαβάστε τα περιοδικά γάμου, ζητήστε συστάσεις και ελέγξτε τις ιστοσελίδες προκειμένου να βρείτε το χώρο που σας εκφράζει. Διαλέξτε να διαβάσετε τόσο τις θετικές πληροφορίες όσο και τα μειονεκτήματα, όπως το κόστος, η έλλειψη πάρκινγκ ή η παραμονή μετά τα μεσάνυχτα.

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν με την πρώτη ματιά ένα χώρο, αλλά είναι λάθος να το δείξετε στον υπεύθυνο. Περάστε από τη διαδικασία επιλογής με τουλάχιστον έναν άλλο χώρο και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που αποκομίσατε για να διαπραγματευτείτε με το μέρος που πραγματικά θέλετε.

Σκεφτείτε συνεργατικά. Θυμηθείτε, αυτή είναι μια εταιρική σχέση. Θέλετε μια καλή συμφωνία που θα σας καλύψει σε όλη τη δεξίωση γάμου σας. Ζητήστε να ελέγξετε τον ήχο και τη διαρρύθμιση πριν τη μεγάλη βραδιά, ώστε να αποφύγετε κακοτοπιές.

Να μην φαίνεστε πολύ ενθουσιασμένοι όταν κοιτάτε γύρω. Ωστόσο, η φιλοφρόνηση του χώρου καθώς επίσης και η επιβεβαίωση σε ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του έναντι άλλων χώρων, είναι απαραίτητη με μέτρο. Ζητήστε μια προσφορά, αφήνοντας τους να γνωρίζουν ότι η αξία είναι σημαντική και θα έχει μεγάλη επίδραση στην επιλογή σας.

Μπορεί να σας ζητηθεί ο προϋπολογισμός σας. Αν επιλέξετε να τους τον αποκαλύψετε, αναφέρετε ένα ποσό που να μην υπερβαίνει την ιδανική τιμή σας. Εξηγήστε τι πρέπει να περιλαμβάνει και ίσως ξεκινήσετε δίνοντας τους μια καθορισμένη ημέρα - μπορείτε να φανείτε ευέλικτοι αργότερα ως αντάλλαγμα για μια καλύτερη διαπραγμάτευση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι μιλάτε σε κάποιον που έχει την εξουσία να μειώσει την τιμή.

Μειώστε την τιμή όπως μπορείτε. Μιλήστε με τον υπεύθυνο για τον ιδανικό χώρο σας. Να είστε πρόθυμοι, αλλά να δείξτε τους με έμμεσο τρόπο ότι πρέπει κι εκείνοι να σας προσφέρουν κάτι καλύτερο. (θυμηθείτε την ιδέα μιας εταιρικής σχέσης).

Πείτε τους ότι έχετε μια μεγάλη προσφορά από κάπου αλλού. Αν σας πιέσουν να τους πείτε τι επιπλέον σας προσφέρουν οι ανταγωνιστές τους, μπορείτε να πείτε κάτι σαν: «Μας εξασφάλισαν δική τους ορχήστρα για τη δεξίωση».

Μιλήστε απευθείας με τους προμηθευτές και ζητήστε καλύτερες τιμές από εκείνους. Ένα παράδειγμα είναι και ο ανθοπώλης. Ανακαλύψτε τι λουλούδια θα είναι στην εποχή τους όταν έρθει η μέρα του γάμου σας και αντί να πάρετε κάτι που πρέπει να εισάγει, το οποίο θα σας κοστίσει πιο ακριβά, επιλέξτε κάτι που μπορείτε να βρείτε άμεσα στον τόπο σας.

Το τι θα ειπωθεί κατά τη διαπραγμάτευση είναι σημαντικό, γι αυτό δε θα πρέπει να νιώθετε άσχημα όταν το κάνετε. Σκεφτείτε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι απολύτως λογικό, και δεν θα πρέπει να νιώθετε περίεργα ζητώντας μια πιο δίκαιη τιμή.

Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

Αποδέχομαι να λαμβάνω ενημερωτικό υλικό από το WeddingPlan.gr

- Εγγραφή στο Newsletter -