Άδεια Γάμου: διάβασε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Η άδεια για το γάμο σου είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δεν μπορείς φυσικά να αποφύγεις. Ενημερώσου λοιπόν για όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι προετοιμασμένος.

ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΥimage

Newsletter

Θέλω να λαμβάνω άρθρα για Εκκλησία

Η απλή διαδικασία

Αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείτε και οι δύο με πιστοποιητικά αγαμίας και να τα επικυρώσετε στις αρχιεπισκοπές όπου ανήκουν οι ενορίες που σας τα παρείχαν. Με αυτά τα πιστοποιητικά θα πάτε στην εκκλησία που θέλετε να τελεστεί το μυστήριο του γάμου σας.

Ο ιερέας της εκκλησίας θα σας δώσει τα έγγραφα που χρειάζεστε για να πάτε στην αρχιεπισκοπή που ανήκει η εκκλησία που διαλέξατε για να εκδώσετε τις άδειες γάμου σας. Στην Αρχιεπισκοπή μπορεί να πάει και κάποιος τρίτος χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση ή μπορείτε ακόμη να αφήσετε τα έγγραφα στον ιερέα για να τα προχωρήσει εκείνος.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις είναι πως στην εκκλησία, θα δηλώσετε και τελειωτικά ποιό θα είναι το επώνυμο που θα πάρουν τα παιδιά τα οποία θα γεννηθούν μέσα στο γάμο. Έχοντας την άδεια απο την αρχιεπισκοπή και το σχετικό παράβολο που θα προμηθευτείτε απο την εφορία ή κάποιο δημόσιο ταμείο, πηγαίνετε στην εκκλησία που διαλέξατε για να υπογράψει και ο ιερέας την άδεια.

Αν έχετε αφήσει στον ιερέα τη διαδικασία πρέπει να του παρέχετε το παράβολο απο πρίν. Σε κάθε περίπτωση συνηθίζεται να αφήνει το ζευγάρι ένα συμβολικό ποσό για την εκκλησία.


Όταν τα πράγματα περιπλέκονται

Αν εσύ η το ταίρι σου είστε διαζευγμένοι ή χήροι θα πρέπει να προσκομίσετε το διαζευκτήριο ή το πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου αντίστοιχα. Αν είναι όντως ο δεύτερος γάμος για έναν απο τους δύο ή και τους δύο εξαιτίας διαζυγίου και όχι χηρείας, τότε δεν αρκεί μόνο το διαζευκτήριο αλλά χρειάζεται και πιστοποιητικό λύσης του γάμου απο την Αρχιεπισκοπή.

Αν πρόκειται για περίπτωση εξαφάνισης του προηγούμενου συζύγου θα πρέπει να προσκομιστεί σχετική βεβαίωση η οποία όμως εκδίδεται μόνο αφού περάσουν 4 χρόνια απο την εξαφάνιση του εν λόγω συζύγου.


Επίσης, βάση ορισμένων άρθρων του Αστικού Κώδικα ο γάμος δεν μπορεί να γίνει. Πιο συγκεκριμένα, τα αρθρα 1350, 1351,1352, 1354, 1356, 1357, 1360 αναφέρονται στα εξής:

• 1350: Εμποδίζεται ο γάμος, όταν οι μελλόνυμφοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

• 1351: Εμποδίζεται ο γάμος στον ανίκανο για δικαιοπραξία.

• 1352: Εμποδίζεται ο γάμος στο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική αντίληψη χωρίς τη συναίνεση του αντιλήπτορα.

• 1354: Εμποδίζεται η τέλεση άλλου γάμου πριν λυθεί αμετάκλητα ή ακυρωθεί ο υπάρχων γάμος.

• 1356: Εμποδίζεται ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατευθείαν γραμμή απεριόριστα, εκ πλαγίου δε μέχρι και του 4ου βαθμού.

• 1357: Εμποδίζεται ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ αγχιστείας κατευθείαν γραμμή, απεριόριστα, εκ πλαγίου δε μέχρι και του 3ου βαθμού.

• 1360: Εμποδίζεται ο γάμος μεταξύ του υιοθετημένου και αυτού που τον υιοθέτησε ή των κατιόντων του. Το κώλυμα υπάρχει και μετά τη λύση της υιοθεσίας.Νύφη

Νυφικά, αξεσουάρ, κοσμήματα! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μέρα του γάμου σας.

Ομορφιά

Μακιγιάζ, Μαλλιά, Χτενίσματα, Νύχια! Γίνε πιο όμορφη από ποτέ, την μέρα του γάμου.

 

Γάμος

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζεις και να κάνεις για να οργανώσεις μοναδικά ένα τέλειο γάμο.

Δώρα

Ευχές και Δώρα, για τη γυναίκα, τον άντρα, τους κουμπάρους, τα παιδιά και τους καλεσμένους.

 

Βάπτιση

Τα πάντα που χρειάζεται να ξέρεις για να οργανώσεις μια αξέχαστη βάπτιση στο μωρό σου.

Πάρτυ

Catering, μουσική, τραγούδια, χοροί! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου.

 
Καταχωρήσεις
image

Γιάννης ΚελεμένηςO Γιάννης Κελεμένης είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ασχολείται επαγγελματικά με την...

image

Μπαλκόνι στις ΚυκλάδεςΑναλαμβάνουμε να οργανώσουμε τη γαμήλια δεξίωση ή τη βάφτιση του παιδιού σας προσφέροντάς...

image

Πολυχώρος Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ»Η αναλλοίωτη αξία της υψηλής αισθητικής, η γοητεία του σύγχρονου design, η μαγεία της τέχνης και...

image

Αρδάμης Παραδοσιακοί ΞενώνεςΟι Παραδοσιακοί Ξενώνες Αρδάμης είναι ένας μοναδικός προορισμός και για νεόνυμφα...

Newsletter

Κάντε δωρεάν εγγραφή για να λαμβάνετε κάθε μήνα το newsletter με προτάσεις που θα σας συναρπάσουν!

- Εγγραφή στο Newsletter -